Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

  • 13. října 2021
  • 2 minuty čtení
  • 541
Pozvánka na odborný seminář, který proběhne na 6 místech ČR v období od listopadu 2021 do dubna 2022, cena je 450 Kč.

Zdroj: ASZ

Seminář - Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

Dobrý den členům ASZ,

zasíláme informaci a pozvánku na seminář: Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky.

Seminář proběhne na 6 místech ČR v období od listopadu 2021 do dubna 2022, cena je 450 Kč.

Program:

Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin. * Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP. * Zásady správné výrobní a hygienické praxe. * Požadavky na mléko pro výrobu sýrů. * Vliv pasterace na výrobu sýrů. * Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů. * Úprava mléka před sýřením. * Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla. * Solení sýrů. * Zrání sýrů. * Technologický postup výroby čerstvých sýrů. * Praktická výroba čerstvého sýru. * Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků. * Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků. * Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami. * Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích. * Jogurtová kultura. Výroba jogurtů. * Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka. * Kefírová kultura. Výroba kefíru. * Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků. * Technologický postup výroby jogurtu. * Technologický postup výroby kefíru. * Technologický postup výroby kyšky.

Podrobné informace a přihláška zde:

http://www.ekomonitor.cz/sites/default/files/211110_mleko_1_0.pdf