Školení zpracování mléka malých přežvýkavců

  • 13. ledna 2025
  • minuta čtení
  • 424
26. 3. 2025 pořádá Výzkumný ústav mlékárenský v Praze školení na téma zpracování mléka malých přežvýkavců

ŠKOLENÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA MALÝCH PŘEŽVÝKAVCŮ

TERMÍN: 26. 3. 2025 (deadline přihlášek: do 12. 3. 2025)
MÍSTO KONÁNÍ: Ke Dvoru 12a, Praha 6
PŘEDNÁŠEJÍCÍ: Ing. Růžena Seydlová, Ph.D., Hedvika Dragounová
ČASOVÝ ROZVRH: 9.00 – 14.00 hod. (prezence od 8.30 hod.)

CENA: 3 000 Kč bez DPH

CÍL:
Zajistit účastníkům ucelené znalosti o hygienických a technologických požadavcích na produkci a zpracování mléka malých přežvýkavců, včetně možností zlepšení kvality produkce.

PROGRAM:
Teoretická část

1. Chov a produkce mléka
- Přehled plemen, vývoj stavů, užitkovost
- Velikost a technické zabezpečení farem

2. Kvalita mléka
- Hygienické požadavky, příprava na dojení
- Normy a certifikace pro kozí a ovčí mléko
- Mikrobiologická kvalita a počet somatických buněk

3. Faktory ovlivňující kvalitu
- Změny po úpravě technologie dojení
- Možnosti zlepšení mikrobiologických parametrů

Technologická část

1. Základní technologické principy
- Principy zpracování mléka na farmách a přehled produktů

2. Suroviny a jejich vlastnosti
- Výběr suroviny: klíčové požadavky na látkové složení mléka

3. Hygienické standardy a vybavení
- Zásady hygieny při výrobě mléčných produktů
- Základní laboratorní vybavení potřebné pro kontrolu kvality

4. Praktické ukázky a aplikace
- Nejčastější technologické chyby a jejich řešení
- Praktické ukázky zpracování

Školení zpracování mléka


Používání cookies zavřít
Pomocí souborů cookie můžeme web přizpůsobit vašim potřebám. Jsou nutné pro správné fungování našeho webu.
Můžeme vám díky nim také zobrazovat přizpůsobené nabídky a propagační akce na našich stránkách. Prohlížením webu s nimi souhlasíte. Nad vším máte samozřejmě kontrolu. Soubory cookie můžete kdykoli spravovat či vymazat ve vašem prohlížeči.